Jurnaliștii au vizitat blocul energetic de la CET, Sursa I

Jurnaliștii au vizitat blocul energetic de la CET, Sursa I

Un grup de jurnaliști de la diferite canale mass-media au participat la un tur de informare la Centrala Electrică cu Termoficare, Sursa I. Evenimentul a fost desfășurat de către directorul general interimar Termoelectrica S.A., Vasile LEU, și directorul general adjunct al Agenției Proprietății Publice, Tatiana SAVVA.

În cadrul turului de presă, reprezentanții mass-media au făcut cunoștință cu principiile funcționării Centralei, inclusiv prin prisma complexității sistemului și echipamentelor tehnice.

Totodată, gazdele evenimentului au explicat importanța lucrărilor care urmează a fi efectuate la blocul energetic numărul 3, precum și impactul acestora pentru prelungirea resursei de exploatare a instalațiilor termotehnice privind funcționarea eficientă în următorul sezon de încălzire.

„Termoelectrica” S.A este  principalul producător de energie electrică în regim de cogenerare; producător şi furnizor de energie termică în or. Chişinău şi suburbii, asigurând cu servicii de termoficare peste 4.400 de imobile, inclusiv peste 200 000 de apartamente, și livrând în Sistemul Energetic Național circa 15% din consumul total al țării.

Întreprinderea a fost fondată în anul 2015, prin absorbția de către CET2 a CET1 şi procurarea ansamblului funcţional  al Societăţii pe Acţiuni “Termocom” în procedura falimentului. Astfel, compania deține un important sistem de instalații termoenergetice și o experiență bogată în domeniul producerii energiei electrice și  termoficării centralizate.  În cadrul companiei activează peste 1800 de angajați, generații de specialiști în domeniu, care asigură buna funcționare a sistemului termoenergetic non-stop, astfel încât lumina și căldura să ajungă în fiecare locuință.

Mai multe informații despre proiectele Termoelectrica S.A., puteți consulta pe pagina web a întreprinderii: www.termoelectrica.md

Comandă apel gratuit

Centrul de Apel 1300

Serviciul disponibil:
Luni-Vineri: 08:00 - 17:00
FĂRĂ PAUZĂ DE MASĂ