Exemplu de bune practici de la Termoelectrica: Confort maxim și consum energetic minim

Exemplu de bune practici de la Termoelectrica: Confort maxim și consum energetic minim

Economii sporite de energie și condiții de lucru mai bune pentru angajații Termoelectrica –  sunt beneficiile obținute după ce clădirea administrativă din str. Tudor Vladimirescu, 6 a devenit eficientă din punct de vedere energetic.

Primul pas de îmbunătățire a eficienței energetice a avut loc în 2005 și a inclus măsuri de schimbare a geamurilor. În anul 2019 a fost implementat un proiect de îmbunătățire a eficienței energetice prin anveloparea clădirii cu un strat de vată minerală de 50 mm. Suplimentar a fost implementat și un proiect de instalare a unui PTI, care permite deconectarea totală a energiei termice la temperaturi care depășesc 14 grade ale aerului exterior și conectarea agentului termic la coborârea temperaturilor sub 12 grade”, Andrei Vîrlan, Director Tehnic Adjunct Distribuție, Șef Dispecerat General.

Totodată, Punctul Termic Individual asigură alimentarea calitativă cu apă caldă, sporind confortul angajaților.

Reabilitarea energetică a clădirii a fost efectuată deoarece, anterior, pierderile de energie erau majore, iar sistemul de termoficare intern ineficient.

Acest lucru se datorează faptului că, în timpul Uniunii Sovietice, când au fost construite aceste blocuri, nu s-a ținut cont de necesitatea economisirii resurselor energetice” Victor Puiu, Director Comercial.

Odată cu eficientizarea energică a clădirii a fost majorată și suprafața încălzită cu circa 680 metri pătrați, ceea ce  însă nu a dus la creșterea consumului de energie termică.

Debitul de agent termic a fost diminuat față de anii precedenți de la 18 metri cubi pe oră la 12 metri cubi pe oră.”

„Economiile de energie termică anuale ating valoarea de 240-260 mii lei. Rata de răscumpărare a proiectului respective, doar pentru materialele care au fost utilizate, constituie între 4 și 5 ani” , Andrei Vîrlan, Director Tehnic Adjunct Distribuție, Șef Dispecerat General

În următoarea perioadă, managementul Termoelectrica își propune integrarea surselor de energie regenerabile, care vor contribui la reducerea semnificativă a facturii la energia electrică consumată.

Comandă apel gratuit

Centrul de Apel 1300

Serviciul disponibil:
Luni-Vineri: 08:00 - 17:00
FĂRĂ PAUZĂ DE MASĂ