CET Sursa I a trecut la regimul de funcționare pe bază de păcură

CET Sursa I a trecut la regimul de funcționare pe bază de păcură

După cum s-a anunțat anterior, începând cu data de 1 octombrie curent, Centrala Electrică cu Termoficare (CET) Sursa I a fost pusă în funcțiune, fiind finalizate cu succes lucrările de reparație și pregătire pentru perioada rece a anului.

Totodată, în legătură cu situația de pe piața gazelor și deciziile autorităților, Termoelectrica S.A. a efectuat lucrările necesare pentru trecerea Centralei la utilizarea mixtă a păcurii și gazelor naturale.

Astfel, Centrala Electrică cu Termoficare Sursa I, începând cu data de 11 octombrie curent, – a trecut la un regim de funcționare pe bază de păcură în calitate de combustibil, cu utilizarea minimă a gazelor naturale în procesul tehnologic.

În momentul de față, Centrala activează în baza unui regim ce permite majorarea sarcinii termice și electrice, la necesitate.

Menționăm că CET Sursa I este principala sursă de producere a energiei termice și electrice a Societății pe Acțiuni Termoelectrica și un important obiect energetic al țării. CET Sursa I asigură producerea energiei termice și energiei electrice în regim de cogenerare – ce presupune producerea a două tipuri de energie (termică și electrică) în baza aceluiași combustibil.

Comandă apel gratuit

Centrul de Apel 1300

Serviciul disponibil:
Luni-Vineri: 08:00 - 17:00
FĂRĂ PAUZĂ DE MASĂ